Τρίτη, 3 Μαρτίου 2009

Marley & MeΣκηνοθεσία: David Frankel
Παραγωγής: Usa / 2008
Διάρκεια: 115'


Το "Marley & Me" είναι η νέα οικογενειακή ταινία περιγραφής συμβίωσης ανθρώπου-σκύλου, που έκανε εισπρακτικό πάταγο στην Αμερική, και αναμένεται με ανάλογη θέρμη στη χώρα μας. Σκηνοθετημένη από τον David Frankel, σκηνοθέτη του The Devil Wears Prada.


Το εν λόγω film διαχειρίζεται το 13ετή χρονικογράφημα μιας οικογένειας, ιδωμένο με σημείο αναφοράς ένα τετράποδο Labrador, ονόματι Marley. Η παραγωγή ισχυρίζεται πως χρησιμοποιήθηκαν 22 σκυλιά για τη συγκεκριμένη ερμηνεία. Τους ρόλους του νεαρού ζεύγους και ιδιοκτήτων του χαριτωμένου σκυλιού, υποδύονται ο Owen Wilson και η Jennifer Aniston. Με εμφανή teenage group target. Οι δυο τους θα βρουν το μπελά τους, καθώς όπως αποδεικνύεται, ο Marley δεν είναι ένα συνηθισμένο σκυλί. Αντιθέτως είναι ασυγκράτητα παρορμητικός, ιδιόρρυθμα εκφραστικός, μοναδικά συναισθηματικός και αθεράπευτα υπερενεργητικός! Ο θεατής θα παρακολουθήσει την τρυφερή και μοναδική σχέση που αναπτύσσει με τα αφεντικά του, καθώς οι τελευταίοι προσπαθούν με μερική επιτυχία να τον τιθασεύσουν. Ξεκαρδιστικές (σκυλίσιες) στιγμές παρελαύνουν στο πανί. Ενώ με την πάροδο του χρόνου τα νερά αναταράσσονται, καθώς νέα (ανθρώπινα) μέλη προστίθενται στην οικογένεια. Και το ζεύγος σταδιακά εμφανίζει τα συμπτώματα διάβρωσης της τυπικής οικογένειας, εξασθενημένο από το βάρος των υποχρεώσεων και των ευθυνών. Μέχρι που το γερασμένο πλέον κατοικίδιο θα αποτελέσει, εκ νέου, με τον τρόπο του έναν πόλο συσπείρωσης και διοχέτευσης συναισθηματικότητας.


Το "Marley & Me" είναι μια ταινία που υπόσχεται να συναρπάσει όλη την οικογένεια. Αναμένεται να αγαπηθεί ιδιαιτέρως από τους φιλόζωους κύκλους, καθώς επίσης και από τους κατόχους των συμπαθεστάτων τετράποδων. Στους τελευταίους μάλιστα απευθύνεται με έναν ιδιάζοντα συναισθηματικό τρόπο, περιγράφοντας, έστω υπερβολικά, τον ιδιότυπο κώδικα επικοινωνίας ανθρώπου-σκύλου. Για όλους τους άλλους όμως, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συνηθισμένη "Αμερικάνικη" κομεντί. Με τις γνωστές κορώνες, τις γνωστές σεναριακές επιπολαιότητες και με πολυάριθμα σημεία συναισθηματικού εκβιασμού.
Βαθμολογία 3,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: