Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Blogoπαίχνιδο

Συνερχόμενος σταδιακά από την χθεσινή γεννέθλια κρεπάλη, γράφω αυτό το κείμενο ανταπόκρισης στην πρόσκληση του φίλτατου dunno. Οι κανονισμοί που ισχύουν σε αυτό το πλέον well-known παιχνίδι της blogόσφαιρας είναι οι εξής:

1. Επέλεξε το πιο κοντινό σου βιβλίο. (από πλευράς απόστασης)
2. Άνοιξε το στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο τελειώνει νωρίτερα, πήγαινε απλά στην κοντινότερη προς αυτή σελίδα).
3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.
4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).
5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Και εγώ λοιπόν μές σε αυτή την κατάσταση ζάλης και αυπνίας, κουτουλώντας πέφτω πάνω στο βιβλίο που μου δώρισε εχθές ένας εξαίρετος φίλος. Σαφώς και δεν πρόλαβα να το διαβάσω, ας διαβάσουμε λοιπόν μαζί το απόσπασμα που απαιτεί το ευχάριστο αυτό παιχνίδι.

Βιβλίο: Σχολές, κινήματα και είδη στον κινηματογράφο (Vincent Pinel)/εκδόσεις Μεταίχμιο

"...Στο ξεκίνημα του, το μπουρλέσκ απευθυνόταν στο ταπεινό κοινό των εργατικών τάξεων(ενώ στις Η.Π.Α., και στο κοινό των μεταναστών). Οι ιερόσυλες προκλήσεις του έπαιρναν τη μορφή ενός τελετουργικού που απόβλεπε στην υπέρβαση. Τα ταμπού χλευάζονταν εύθυμα, οι κοινωνικές αξίες και οι εκπροσωποί τους (επιφανείς, ισχυροί, δύναμεις της τάξης) γελοιοποιούνταν."

Εγώ δίνω πάσα και στέφω συνεχιστές του παιχνιδιού τους αγαπητούς: Βaby Lemonade, Μοιραίος Χαρακτήρας, Πυγμαλίων, Αχιλλέα, Γιώτα...

15 σχόλια:

theachilles είπε...

Χρόνια καλά φίλε. Να είσαι πάντα υγιής και ευτυχισμένος!
Ευχαριστώ για την πρόσκληση κιόλας..

kioy είπε...

Να 'σαι καλά Αχιλλέα μου, ανταποδίδω τις ευχές σου, ό,τι ποθείς να το πάθεις!

mpoukatsas είπε...

Χρόνια πολλά και από εμένα αγαπητέ φίλε με ακόμη περισσότερες καλές ταινίες και εποικοδομητικές αναζητήσεις.

dunno είπε...

να σαι καλα που ανταποκριθηκες στην προταση.δεν το ειχα προσεξει αυτο το βιβλιο, αλλα ενδιαφερον μου φανηκε.μου φαινεται ανακαλυψα τον πραγματικο σκοπο αυτου του παιχνιδιου.

τα καθυστερημενα μου 'χρονια πολλα' και ευχες για ο,τι επιθυμεις

zubizabata είπε...

Επίσης χρόνια πολλά Γιώργο! Πάντα ότι επιθυμείς!

zubizabata είπε...

Επίσης λύσε μου μιαν απορία:
Είναι Q, Κίοϋ, Κιόυ;

kioy είπε...

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις καλές σας ευχές και τις ανταποδίδω...

Να προσθέτουμε όλοι καλά χρόνια στις πλάτες μας με υγεία και ευτυχία!

Φίλε Dunno όλα τελικά φαίνονται δε φαίνονται άσκοπα, μπορούν κάλιστα να βρουν σκοπό μέσα απο την δική μας την προσωπική μας εμπειρία!

Αγαπητέ zubi,
Τίποτα απ' τα 3 μάλλον!!!
Κίου, είναι το σωστό, έχω την αίσθηση!

Καλό βράδυ σε όλους σας, ευχαριστώ και πάλι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά!! ;)

Επίσης, έλυσες συμπαντική απορία (ζούμπι θενκσ), αλλά θα μου επιτρέψεις να σε λέω Κιόι. Γιου αρ ε κιόι του μι.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Kioy μου πολύ, πολύ καλημέρα κι έστω και καθυστερημένα χρόνια σου πολλά! Πάντα να επιθυμείς κι ό,τι επιθυμείς να τ' αποκτάς. Όχι εύκολα... γιατί αυτά που αποκτάμε με κόπο εκτιμάμε... ;)
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση...
Ήδη το postάρησα!!!
Αλλά δες το κι εδώ μήπως και το μαντέψεις πρίν το δεις εκεί ολόκληρο...

«Ή ακόμα, δίχως σκέψη ή συνειδητή επιθυμία, αποκλείεται τα πράγματα που είναι έξω από μας να δονούνται εναρμονισμένα με τις διαθέσεις και τα πάθη μας, τα άτομά τους να καλούν το ένα το άλλο ωθούμενα από τη μυστική αγάπη μιας παράξενης συγγένειας; Η αιτία όμως δεν είχε καμία σημασία. Ποτέ ξανά δε θα τολμούσε να προκαλέσει με προσευχή μια τρομερή δύναμη.»

kioy είπε...

Thanks again! Ευχαριστλω για τις ευχές σας!

@Πάνο
Τα ονόματα, όπως και τα προσονύμια είναι απλές λέξεις... Αυτό που τους δίνει υπόσταση είναι η πορεία των συνιρμών. Έτσι κανένα πρόβλημα δεν έχω να με αποκαλείς Κιόι! Αν και θα προτιμούσα να είμαι ο Γιώργος!

@Γιώτα
Ότι μας δίνεται, άμεσα απ' τα μέσα μας σβήνεται.
Αλλά αυτό που έχει τον ιδρώτα μας, έχει μια άφθαρτη αξία!
Να 'σαι καλά, πολύ ωραίο είναι το απόσπασμα σου. Δυστυχώς δεν μπορώ να μαντέψω... Είναι που δεν είμαι τόσο βιβλιόφιλος, αλλά έρχομαι να σε διαβάσω εκτενέστερα!

theachilles είπε...

Γιώργο τιμάω την πρόσκλησή σου, όπως και του zubi και της νετρίνας...

"If dying turns out to be nothing but a trick that might as well be a trick with words, if death is a mere hiccup in time after which life goes on as before, why all the fuss? Is one allowed to refuse it - refuse this deathlessness, this puny fate? I want my old life back, the one that came to an end on Magill Road."

Από το εκπληκτικό Slow Man του J.M.Coetzee που με συνεπαίρνει από χθες.

Μοιραιος Χαρακτηρας είπε...

Χρόνια πολλά μικρύλι.

Άργησα αλλά ήρθα.

"Τα πάντα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη μέρα που σας έστειλα εκείνους τους στίχους για να μου πείτε τη γνώμη σας. Δεν ήξερα ακόμα τίποτα, όμως ο δάσκαλός μου διάλεξε στη τύχη αυτούς τους συγκεκριμένους στίχους από ένα βιβλίο και μου ζήτησε να τους μελοποιήσω. Ήξερα ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία και ότι σίγουρα αυτοί οι στίχοι θα είχαν κάποια σχέση με εκείνον και πιθανόν με εμένα."

Τι κερδίζω;:P

kioy είπε...

Αγαπητέ Αχιλλέα η τιμή είναι δικιά μου, όπως και των υπολοίπων παιδιών της παρέας φαντάζομαι!

Κάτι τέτοια κοπιασμένα αναγνώσματα είναι η αφορμή να λυπούμαι για λίγο, με την μέτρια σχέση που έχω με την Αγγλική... Να 'σαι καλά φίλε μου!

Γεια χαρά σου Μοιραίε Χαρακτήρα, ευχαριστώ για τις ευχές! Όσο για το παιχνίδι κερδίζεις την εκτίμηση του οικοδεσπότη για την ευγένεια να απαντήσεις στην πρόσκλησή του, σου αρκεί;

υγ. Αν δεν σου αρκεί, πάμε σινεμά στο Sweeney να δεις μερικά πράγματα ορθότερα! Ξέρεις εσύ! :)

Baby Lemonade είπε...

Άργησα κι εγώ αλλά εμφανίστηκα. Αλλαγή στην ηλικία σου παρατήρησα στο προφίλ, κι απ' ό,τι φαίνεται είναι γεγονός. Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σου εύχομαι! Με τιμάς με την πρόσκλησή μου, παρακάτω ακολουθεί το ζητούμενο απόσπασμα από το πιο κοντινό μου βιβλίο.

"Με τέτοιου είδους προβλήματα, ο Χορόσκα επαναλάμβανε πάντα την ίδια διαδικασία - σχεδόν τελετουργικά. Τα κοίταζε για ώρα και με μια ματιά, σαν ειδικός που ήταν, αποφάσιζε αν το πρόβλημα ανήκε ή όχι στην κατηγορία των άλυτων. Αν η ματιά του αποφάσιζε ότι ήταν άλυτο, ο Χορόσκα έπαιρνε βαθιά ανάσα και, παρ' όλα αυτά, επιχειρούσε να το λύσει."

Να σου πω μια ιστορία, Χόρχε Μπουκάι

kioy είπε...

Να σαι καλά Baby L. Οι ευχές σου είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες, σε ευχαριστώ και που απάντησες στην προσκλησή μου...Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται το απόσπασμά σου!