Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Poison

 
Σκηνοθεσία: Todd Haynes
Παραγωγής: Usa / 1991
Διάρκεια: 85'


Παγιδεύτηκα σε μια κατάσταση όπου η στιγμή έτρεχε πιο γρήγορα από εμένα. Οι ανιχνευτικοί μου καρποί είναι σκληροί. Ζωντανοί. Χωρίς αναβολή. Το μόνο που βρήκα ήταν ένα ανοικτό παράθυρο. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Η πιο σύντομη οδός για τον Παράδεισο. Για τον Παράδεισο των ζωντανών. Αμφιβάλλω αν υπάρχει κι άλλος.



Μολύνθηκα. Ήπια το δηλητήριο. Άφησα τον σκοτεινό ποταμό να μου γεμίσει το σώμα. Ήταν μολυσμένοι όλοι. Η δική τους η μόλυνση ήταν κουφή. Ήταν φοβισμένοι. Κούφιοι. Δε μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσα να διαφθείρω την τοξικότητά τους. Εδώ που τα λέμε, η δική μου μόλυνση, είναι δική μου. Αυτοσχέδια. Δεν έχει αποτυπωθεί στο γεννητικό κώδικα καμίας κοινωνίας. Η δική τους είχε εξουσία και ήταν επιδημία. Όμως αυτοί, οι μολυσμένοι, ήταν φοβισμένοι. Μα η δική μου η μόλυνση είναι τίμια. Σε διαβάλλει. Μπαμ και κάτω! Δεν προσποιείται η μόλυνσή μου.


Δεν ξέρεις να το γράφεις. Δεν ξέρεις να το προφέρεις. Δε μπορείς να το φανταστείς. Δε μπορείς να ζήσεις μέσα σε αυτό. Με αυτό. Κι όμως εγώ θα κατηγορηθώ για αυτό που φοβάσαι. Για αυτό που προσεύχονται οι φόβοι σου. Για τους φράχτες-λυγμούς σου που με σκεπάζουν αυτή την κρύα μέρα. Κινούμαι λοιπόν στη σκιά σου. Πρέπει να είμαι προσεκτικός. Την πείνα μου δεν την φρενάρω. Αρκεί να μην αφήνω ψίχουλα. Έστω. Αθόρυβα δείπνα. Ούτως ή άλλως θα κατηγορηθώ. Για το αποτρόπαιο. Για αυτό που δε σου επιτρέπεις. Θα κατηγορηθώ. Από εσένα. Ησυχία.

5 σχόλια:

catellus είπε...

μα τι ωραίο κείμενο!!!
την ταινία βέβαια, για βλακεία την κόβω :D

kioy είπε...

ω, να ένα κείμενο..
ω, αλλά αυτή δεν είναι απλά μια ταινία..
Δεν είναι απλά μια γαμημένη ταινία!

catellus είπε...

θα τη δω, μόνο και μόνο για να στηρίξω και να τεκμηριώσω τη γνώμη μου :P :)

kioy είπε...

Την αγνωμία σου εννοείς..

καθώς εκφέρεις γνώμη για μια ταινία που ολότελα αγνοείς..

Ας είναι!
Σε περιμένουμε..
(καλή προβολή)

catellus είπε...

και ναι λοιπόν, την είδα!!
και όντως βλακεία μου φάνηκε..
ίσως πιο ακριβές θα ήταν να πω περίεργη, αλλά το περίεργο κάποτε είναι και ωραίο.
το πόιζον όμως, δεν ήταν..

ντάξ βέβαια, γούστα είναι αυτά :)